Frostnings & fillings!

Kategori: Desserts & Sweets

Chocoladte-cupcake-food-justin-bieber-miley-cyrus-favim.com-314860_large
Dumle-fluff: 180g dumle. 3 dl grädde. Koka upp dumlen o grädden på svag värme och låt sedan svalna i kyl över natten (åtminstående stå kallt ett par timmar). Vispa sedan upp den. Toppa dina cupcakes eller ät som dessert och toppa med hackade nötter / mini smarties / mini marshmallows. Det här funkar med vilken choklad som helst. En annan favvo är center.

Cherry mascarpone: Den här använde jag i very cherry chocolate cake, även i min jultårta, och sedan även som frosting på mina cupcakes till en glöggfest. Vispa upp 1,5 dl grädde och tillsätt 250 g mascarpone, 60 g socker, lite mer än 1 dl körsbärssylt och någon tesked vaniljpulver. Klart! 

Fluffy white Frosting: koka upp 2,4 dl socker, 1/4 tsk pressad citron och 0,8 dl vatten. Koka till sockerkristallerna har försvunnit. Vispa upp 2 äggvitor och 1 tsk vaniljpulver fluffigt tills det blir vitt, mjukt och bildar toppar. Vispa sedan ned sockerblandningen och vispa till de svalnat och är såpass fast att du kan vända bunken över huvudet. Gillar du fyllningen i mums mums är det här en frosting för dig!
Chocolate Fudge frosting: Smält 120 g mörk choklad. Låt svalna något. Vispa samman med 150g mjukt smör, 160g florsocker och en tesked vaniljpulver. 

Cream Cheese frostning: Vispa samman 200g cream cheese, 50g smör, 2 dl florsocker och saften av 1 lime. In i kylen en stund sen klart!
Stracciamousse: Riv ner favoritchokladen i 200g cream cheese. Vispa 2 dl grädde. Blanda samman och söta med 2 dl florsocker + 2 tsk vaniljpulver.

Ganache: smält samman 150g grädde och 225g choklad. Låt svalna helt så det stelnar innan du använder det.
Peanut butter frosting: Vispa ½ dl grädde. Vispa sedan ned 1 tsk vaniljpulver, 2 dl jordnötssmör, 2 dl florsocker och 70 gram smör. Done! 

Jordgubbs frosting: Mixa samman: 1 dl jordgubbar, 50 g smör, 2 dl florsocker och 1 tsk vaniljpulver.
Dulce De Leche frosting: Vispa samman 3 dl grädde och 2 dl DDL.
Tumblr_lxyohxb0uw1r9cmi6o1_500_large

Kommentarer


Kommentera inlägget här: