Delicious Cakes + THN

Kategori: Desserts & Sweets

GOD MORGON!
 
I förrgår vart det öl på korvmojjen/bar himmel med Selda. Vi satt ute inrullade i varsin fillt i det kalla sommarvädret! Efter körde pappa iväg mig till brorsan, hade softarkväll och kikade på Paul Blart - Mall Cop. Haha, ganska skön film, Kevin James är en för lugn skådis och writer. (King of queens, zookeeper, grown ups, the dilemma, i now pronouce you chuck and larry, hitch... - för lugn helt enkelt)
 
Vid halv 10 på morgonen kom pappa o hämtade oss, åt frukost och drog sen iväg med bilen till trollhättan hem till moster och morbror där vi åt lunch i deras underbara fina trädgård. Sen kom brorsan med lilla caylah och vi alla drog och spelade minigolf vid kanalen. Gissa vem som kom 2a? Oh yes ;) Hem igen och fika på veranan med några koppar kaffe och fikat vi tog med oss. Caylah har blivit så pratgla och rolig nu :) sötmupp!
 
Och här kommer recepten på det jag o mami bakade som blev väldigt lyckat. :)

WHITE CHOCOLATE BROWNIE WITH AMERICAN BLUEBERRIES

250 g vit choklad
200g smör( som smälts ihop med chokladen)
3 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 nävar americanska blåbär
 
(blanda samman allt. Börja med ägg och socker, sedan choklad-smör blandningen och till sist mjölet o vaniljpulvret. Häll i en smörad ungsfast form, toppa med blåbären och grädda 25 min 175 grader.)
 
DARK CHOCOLATE BROWNIE - RASPBERRY MOUSSE CAKE

browniebotten:
120g mörk choklad
100g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
1 ½ msk vaniljsovker
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl
 
(blanda ägg o socker. Smält chokladen med smöret och rör i. Blanda ned resterande ingredienser och grädda i en run form 20 minuter)
 
hallonmoussen:
250 g frysta hallon
1 dl gelesocker
2 tsk vaniljpulver
3 dl grädde
 
(mixa hallonen med stavmixer och passera genom en fin sil. Koka upp den släta pureen med 1 dl gelesocker och låt svalna, men inte bli fast. Vispa 3 dl grädde fluffigt - blanda i vaniljpulvret och vänd ner hallonpureen. Bred moussen över den svalnade browniebotten)
 
Låt stå i kyl 3 timmar. Toppa sen med grädde och färska hallon. (dem svenska hallonen är jätte fina o mumsiga nu :)
 
Nu har jag druckigt upp morronkaffet och skall läsa lite om Skiathos =) Snart kommer Morgan och Caylah hit, mys. PUSS

Kommentarer


Kommentera inlägget här: